Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva : doktorska disertacija
Sknepnek, Aleksandra, 1984-, 36755047
Nikšić, Miomir, 1955-, 12442215
Klaus, Anita, 1969-, 12780903
Nedović, Viktor, 1964-, 12667239
Markov, Siniša, 1958-, 13186407
Vukosavljević, Predrag, 1965-, 12708199
A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...
Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...
Biotehničke nauke - Tehnološka mikrobiologija / Biotechnical sciences - Food and industrial microbiology Datum odbrane: 20.12.2019.
srpski
2019
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombucha, fermentation, antibacterial activity, antioxidant activity, immunomodulatory activity
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombuha, fermentacija, antibakterijska aktivnost, antioksidativna aktivnost, imunomodulatorna aktivnost