Title (srp)

Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva : doktorska disertacija

Author

Sknepnek, Aleksandra, 1984-, 36755047

Contributor

Nikšić, Miomir, 1955-, 12442215
Klaus, Anita, 1969-, 12780903
Nedović, Viktor, 1964-, 12667239
Markov, Siniša, 1958-, 13186407
Vukosavljević, Predrag, 1965-, 12708199

Description (eng)

A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...

Description (srp)

Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...

Description (srp)

Biotehničke nauke - Tehnološka mikrobiologija / Biotechnical sciences - Food and industrial microbiology Datum odbrane: 20.12.2019.

Object languages

Serbian

Date

2019

Rights

Creative Commons License
This work is licensed under a
CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Attribution - Non-Commercial - No Derivative Works 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Subject

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombuha, fermentacija, antibakterijska aktivnost, antioksidativna aktivnost, imunomodulatorna aktivnost

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombucha, fermentation, antibacterial activity, antioxidant activity, immunomodulatory activity