Naslov (srp)

Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva : doktorska disertacija

Autor

Sknepnek, Aleksandra, 1984-, 36755047

Doprinosi

Nikšić, Miomir, 1955-, 12442215
Klaus, Anita, 1969-, 12780903
Nedović, Viktor, 1964-, 12667239
Markov, Siniša, 1958-, 13186407
Vukosavljević, Predrag, 1965-, 12708199

Opis (srp)

Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...

Opis (srp)

Biotehničke nauke - Tehnološka mikrobiologija / Biotechnical sciences - Food and industrial microbiology Datum odbrane: 20.12.2019.

Opis (eng)

A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...

Jezik

srpski

Datum

2019

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombucha, fermentation, antibacterial activity, antioxidant activity, immunomodulatory activity

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

Ganoderma lucidum, Lentinus edodes, Coriolus versicolor, kombuha, fermentacija, antibakterijska aktivnost, antioksidativna aktivnost, imunomodulatorna aktivnost