Mogućnost primene ekstrakata lekovitog i aromatičnog bilja u proizvodnji bezalkoholnih pića : doktorska disertacija
Stanisavljević, Dragana M., 1972-
Zlatković, Branislav, 1951-
Vukosavljević, Predrag, 1965-
Antić, Mališa, 1965-
Đorđević, Sofija
Veličković, Dragan
In the doctoral dissertation the extracts and essential oils of seven selected medicinal and aromatic herbs have been analyzed, in the aim of selecting high quality isolates for the possible use in the production of soft and alcoholic drinks (ice tea, syrup, juice, liqueur)...
U okviru doktorske disertacije analizirani su ekstrakti i etarska ulja sedam odabranih lekovitih i aromatičnih biljaka, u cilju odabira kvalitetnijih izolata za moguću primenu iu izradi bezalkoholnih i alkoholnih pića (ledeni čaj, sirup, sok, liker)...
Biotehničke nauke - Prehrambena tehnologija / Biotechnical sciences - Food technology Datum odbrane : 05.03.2014
srpski
2013
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Poljoprivredna proizvodnja. Poljoprivredna tehnologija
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
bezalkoholna pića, sušenje, ekstrakt, etarsko ulje, ukupni fenoli, flavonoidi, antioksidantna aktivnost, antimikrobna aktivnost
663
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Poljoprivredna proizvodnja. Poljoprivredna tehnologija
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
soft drinks, drying, extract, essential oil, total phenols, flavonoids, antioxidant capacity, antimicrobial capacity