Полифенолни састав и антиоксидативна својства воћних вина и њихов утицај на ензимске системе in vitro
Čakar, Uroš, 1984-, 16877415
Đorđević, Brižita, 1962-, 12590695
Petrović, Aleksandar, 1974-, 12881255
Stanković, Ivan, 1959-, 12534119
Воћна вина испитивана у оквиру ове докторске дисертације произведена су од аутохтоних и успешно интродукованих сорти воћа, углавном поеклом из Србије...
Медицинске науке - Броматологија / Medical science - Bromatology Datum odbrane: 13.06.2020.
Fruit wines analyzed in this doctoral dissertation were produced from autochthonous and successfully introduced fruit species mainly originating from Serbia...
srpski
2020
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Bromatologija
воћно вино, полифеноли, антиоксидативност, анто алфа-глукозидна активност, ензими антоксидативне заштите
615:663.21(043.3)
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Bromatologija
fruit wine, polyphenols, antioxidant, anti alpha-glucosidase activity, enzymesof antioxidant protection