Naslov (srp)

Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje prepečenice od šljivovog vina tipa Pruvin : doktorska disertacija

Autor

Ljekočević, Marko, 1961-, 36759143

Doprinosi

Nikićević, Ninoslav, 1952-, 12380519
Nikšić, Miomir, 1955-, 12442215
Veličković, Milovan, 1955-, 12449383
Tešević, Vele, 1963-, 12643943
Petrović, Aleksandar, 1974-, 12881255
Popović, Branko, 1966-, 37396071

Opis (srp)

Uobičajen način proizvodnje voćnih rakija podrazumeva mehaničko usitnjavanje ploda voća, alkoholnu fermentaciju voćnog kljuka i njegovu destilaciju. Jedino se pri proizvodnji rakije od jabuka povremeno praktikuje presovanje kljuka radi izdvajanja jabučnog soka koji se podvrgava fermentaciji i kasnijoj destilaciji dobijenog vina. U svetu se na ovaj način već odavno proizvodi jedna od najpoznatijih i svetski priznata rakija Kalvados...

Opis (srp)

Tehnološko inženjerstvo - Nauka o konzervisanju i vrenju / Technological Engineering - Food Preservation and Fermentation Science Datum odbrane: 23.12.2019.

Opis (eng)

The usual manner of fruit brandy production, includes fruit shredding or crushing, fermentation of the fruit mash, and its distillation. Only the production of apple brandy occasionally applies mash pressing to separate the apple juice that undergoes fermentation and further distillation of the obtained wine. One of the most world famous brandy produced in this manner is well known Calvados...

Jezik

srpski

Datum

2019

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biotehnološki produkti i proizvodi

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Voćarstvo

plum, Trnovača, Crvena ranka, Požegača, fruit wines, procedure (methods), Pruvin, plum brandy, strong brandy (prepečenica), wine distillate

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biotehnološki produkti i proizvodi

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Voćarstvo

šljiva, Trnovača, Crvena ranka, Požegača, voćna vina, postupak, Pruvin, šljivovica, prepečenica, vinski destilat