Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta : doktorska disertacija
Stefanović, Andrea B.
Knežević-Jugović, Zorica, 1969-
Bugarski, Branko, 1957-
Rakin, Marica, 1965-
Antov, Mirjana, 1967-
Grbavčić, Sanja.
The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages...
Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...
Tehnološko inţenjerstvo - Biohemijsko inţenjerstvo i biotehnologija / Technological Engineering - Biochemical Engineering and Biotechnology Datum odbrane:29.09.2017 l
srpski
2017
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biohemija
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biohemija
proteini belanceta, ultrazvučni pretretman, enzimska hidroliza, strukturna karakterizacija, tehnološko-funkcionalna svojstva