Naslov (srp)

Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita : doktorska disertacija

Autor

Ranić, Marija. 1968-

Doprinosi

Dimitrijević Branković, Suzana.
Glibetić, Marija, 1958-
Šiler-Marinković, Slavica, 1952-
Antonović, Dušan, 1953-

Opis (srp)

Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.

Opis (srp)

Tehnološko inžinjerstvo-Biohemijsko inžinjerstvo i biotehnologija /Tehnological engineering-Biochemical engineering and biotechnology Datum odbrane: 30.09.2015.

Opis (eng)

Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...

Jezik

srpski

Datum

2015

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

spent coffee grounds, antioxidants, microvave assisted extraction, response surface method, polyphenols, food composition database, platelets activation

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

otpadna kafa, antioksidansi, ekstrakcija pomoću mikrotalasa, metodologija odzivne površine, polifenoli, baza podataka o sastavu namernica, aktivacija trombocita