Naslov (srp)

Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita : doktorska disertacija

Autor

Ranić, Marija. 1968-

Doprinosi

Dimitrijević Branković, Suzana.
Glibetić, Marija, 1958-
Šiler-Marinković, Slavica, 1952-
Antonović, Dušan, 1953-

Opis (eng)

Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...

Opis (srp)

Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.

Opis (srp)

Tehnološko inžinjerstvo-Biohemijsko inžinjerstvo i biotehnologija /Tehnological engineering-Biochemical engineering and biotechnology Datum odbrane: 30.09.2015.

Jezik

srpski

Datum

2015

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

spent coffee grounds, antioxidants, microvave assisted extraction, response surface method, polyphenols, food composition database, platelets activation

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija

otpadna kafa, antioksidansi, ekstrakcija pomoću mikrotalasa, metodologija odzivne površine, polifenoli, baza podataka o sastavu namernica, aktivacija trombocita