Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita : doktorska disertacija
Ranić, Marija. 1968-
Dimitrijević Branković, Suzana.
Glibetić, Marija, 1958-
Šiler-Marinković, Slavica, 1952-
Antonović, Dušan, 1953-
Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...
Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.
Tehnološko inžinjerstvo-Biohemijsko inžinjerstvo i biotehnologija /Tehnological engineering-Biochemical engineering and biotechnology Datum odbrane: 30.09.2015.
srpski
2015
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
otpadna kafa, antioksidansi, ekstrakcija pomoću mikrotalasa, metodologija odzivne površine, polifenoli, baza podataka o sastavu namernica, aktivacija trombocita
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Prehrambena industrija. Industrijska mikrobiologija
spent coffee grounds, antioxidants, microvave assisted extraction, response surface method, polyphenols, food composition database, platelets activation