Naslov (srp)

Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji : doktorska disertacija

Autor

Sredojević, Milica M. 1987-

Doprinosi

Natić, Maja, 1973-
Tešić, Živoslav, 1953-
Dabić-Zagoorac, Dragana.
Todić, Slavica, 1965-

Opis (eng)

The aim of this study was to define chemical composition of diverse Vitis vinifera L. grapevine species from different vineyards located in Serbia. Phenolics content, radical scavenging activity and elemental composition of 29 grapevine varieties was determined using different analytical techniques...

Opis (srp)

Hemijska karakterizacija razliĉitih sorti vinove loze (Vitis vinifera L.) iz razliĉitih vinogorja u Srbiji predstavlja osnovni cilj ove disertacije. Istraživanjem je obuhvaćeno 29 sorti, u kojima je odredjen polifenolni profil, antioksidativni potencijal, kao i elementalni sastav...

Opis (srp)

Hemija - Analitiĉka hemija / Chemistry - Analytical Chemistry Datum odbrane: 22.08.2018

Jezik

srpski

Datum

2018

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Vinarstvo. Enologija

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Instrumentalne metode

grape, young monovarietal wines, leaves, geographical origin, varietalorigin, phenolic profile, anthocyanins, flavan-3-ols, minerals, antioxidant activity,LC/MS, PCA, ICP-OES, TLC

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Vinarstvo. Enologija

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Instrumentalne metode

groždje, mlada sortna vina, lišće, geografsko poreklo, sortna specifiĉnost,polifenolni profil, antocijani, flavan-3-oli, elementalni profil, antioksidativna aktivnost,LC/MS, PCA, ICP-OES, TLC