Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji : doktorska disertacija
Sredojević, Milica M. 1987-
Natić, Maja, 1973-
Tešić, Živoslav, 1953-
Dabić-Zagoorac, Dragana.
Todić, Slavica, 1965-
The aim of this study was to define chemical composition of diverse Vitis vinifera L. grapevine species from different vineyards located in Serbia. Phenolics content, radical scavenging activity and elemental composition of 29 grapevine varieties was determined using different analytical techniques...
Hemijska karakterizacija razliĉitih sorti vinove loze (Vitis vinifera L.) iz razliĉitih vinogorja u Srbiji predstavlja osnovni cilj ove disertacije. Istraživanjem je obuhvaćeno 29 sorti, u kojima je odredjen polifenolni profil, antioksidativni potencijal, kao i elementalni sastav...
Hemija - Analitiĉka hemija / Chemistry - Analytical Chemistry Datum odbrane: 22.08.2018
srpski
2018
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Vinarstvo. Enologija
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Instrumentalne metode
groždje, mlada sortna vina, lišće, geografsko poreklo, sortna specifiĉnost,polifenolni profil, antocijani, flavan-3-oli, elementalni profil, antioksidativna aktivnost,LC/MS, PCA, ICP-OES, TLC
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Vinarstvo. Enologija
OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Instrumentalne metode
grape, young monovarietal wines, leaves, geographical origin, varietalorigin, phenolic profile, anthocyanins, flavan-3-ols, minerals, antioxidant activity,LC/MS, PCA, ICP-OES, TLC