Naslov (srp)

Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta : doktorska disertacija

Autor

Stefanović, Andrea B.

Doprinosi

Knežević-Jugović, Zorica, 1969-
Bugarski, Branko, 1957-
Rakin, Marica, 1965-
Antov, Mirjana, 1967-
Grbavčić, Sanja.

Opis (srp)

Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...

Opis (srp)

Tehnološko inţenjerstvo - Biohemijsko inţenjerstvo i biotehnologija / Technological Engineering - Biochemical Engineering and Biotechnology Datum odbrane:29.09.2017 l

Opis (eng)

The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages...

Jezik

srpski

Datum

2017

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence
Creative Commons CC BY-NC-ND 2.0 AT - Creative Commons Autorstvo - Nekomercijalno - Bez prerada 2.0 Austria License.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/at/legalcode

Predmet

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biohemija

proteini belanceta, ultrazvučni pretretman, enzimska hidroliza, strukturna karakterizacija, tehnološko-funkcionalna svojstva

OSNO - Opšta sistematizacija naučnih oblasti, Biohemija